Nincs minimálár Blog

 

DSC00725.JPG 

Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnál, szeretnél megtudni róla többet, és talán másoknak is érdekes lehet, akkor dobj egy mailt ide.

Nincs minimálár

Egy blog azoknak, akik érdeklődnek az online aukciók iránt, vagy most ismerkednének vele. Minden, ami Vaterával, eBay-el, és hasonló oldalakkal kapcsolatos - tippek, trükkök, javaslatok, vélemények. Vagy csak néhány gondolat.

Utolsó kommentek

  • somogyit: @Dj_Pocok: Igen, 100%-os, gyakorlatilag az adott paypal tranzakciód kerül visszatéritésre. A visszautalás a paypalra megy vissza. Onnan pedig már paypal beállitás kérdése, hogy ott marad, hogy vissz... (2016.07.15. 09:29) eBay Buyer Protection - tényleg védi a vásárlót
  • somogyit: Igen, 100%-os, gyakorlatilag az adott paypal tranzakciód kerül visszatéritésre. A visszautalás a paypalra megy vissza. Onnan pedig már paypal beállitás kérdése, hogy ott marad, hogy visszautalódik v... (2016.07.15. 09:28) eBay Buyer Protection - tényleg védi a vásárlót
  • Dj_Pocok: Hello ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem hogy ez a visszatérítés 100%-os ? mert lett véve egy telefon és másnap jött a mail az ebaytől hogy egy harmadik fél hozzá fért emiatt le lett szedve... (2016.07.14. 14:50) eBay Buyer Protection - tényleg védi a vásárlót
  • Utolsó 20

2013.03.27. 14:00 somogyit

Zacis Acer Aspire 5741 – mennyi hozható ki a zsákbamacskából? - 1.rész

Egy barátomnak sikerült hozzájutnia zálógházi munkatársként egy visszamaradt Acer Aspire 5741 típusú notebookhoz – egyelőre csak papíron. A notebookról annyit tudunk, hogy Intel P6000 típusú 2 magos processzorral hasít, 3Gb memóriát és egy 300Gb-os winchestert tartalmaz, valamint elviekben  Windows 7 is jár hozzá. Amit még tudunk, hogy beindításkor a Windows állandóan merevlemez ellenőrzést akar végrehajtani. Ez persze nem hiba, szimplán egyszer kell türelmesnek lenni, hogy végigmenjen, és utána nem kell össze-vissza kikapcsolgatni menet közben a gépet.

Ez a típus kb 2,5 éve került forgalomba, így nem egy nagyon régi típusról van szó. Körbenéztem, mennyiért kapható használtan egy ilyen laptop. Törött zsanérral valamennyivel 60 ezer alatt kóstál, de ha hibátlan állapotúban gondolkodunk, akkor 75 ezret is elkérnek érte. Figyelembe kell vennem azonban azt is, hogy a fentiek Core i3 processzorral szereltek, az általunk beszerzett gép pedig sajnos csak egy alsó-közép kategóriás, belépőszintűnek mondható processzort tartalmaz, így valamennyivel biztosan kevesebb összeg hozható ki belőle.

A cpubenchmark.net oldala szerint megközelelíti az erősebb Athlon X2 vagy Core2Duo procik sebességét, így elmondható, hogy hétköznapi munkára, netezésre, filmezésre bőven elegendő lesz a teljesítménye, szóval piacképes vas van benne.

Részben zsákbamacskáról is van szó. Saját szemünkkel nem láttuk a masinát. Nem tudjuk, mennyit bír még az akkumulátor - a legtöbb vevőnek fontos a jó állapotú akku, még akkor is, ha gyakorlatilag végig töltőről használja. A gép nem volt ingyen, így egy új akku vásárlása nehezen fér bele, ha tisztes hasznot is akarunk látni rajta. Az új akku ára 27-30 dollár között van eBay-en (kb 6500-7000Ft átszámítva), ami 6 cellában, 5200mAh-s teljesítményt ad majd. Ha teljesen halott az akku, akkor sajnos meg kell lépni az akku beszerzését is, ami azt is jelenti, hogy 1 hónapig benne fog állni a pénz a laptopban, cserébe legalább ugyanennyivel növeli a gép értékét is. Azt sem tudjuk, vannak-e olyan sérülések, amiket a zálogház nem vett észre bevételezéskor. Ebben talán minimális a rizikó, a zálogház nem vesz be olyan gépet, ami nem közelíti meg az újszerű állapotot.

Egyelőre tehát ennyi információnk van, kb 2-3 hetet kell várnunk, míg a zacis bürokrácia összes fontos emberének összes plecsnije rákerül az engedélyre, hogy a gépet elhozhassuk. Ha sikerült átvenni a masinát, a következő részben leírom mit is sikerült kimentenünk a zaciból, az alapján megtippeljük mennyi lesz majd a nyerő licit. Az eladás előtt persze egy kis takarítás, telepítés, hogy minél vonzóbb árut bocsáthassunk aukcióra.

Szólj hozzá!

Címkék: acer eladás zaci zsákbamacska P6000 aspire 5741


A bejegyzés trackback címe:

https://nincsminimalar.blog.hu/api/trackback/id/tr575175873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása